तरुणं पर्णमानीय जीवन्त्याः क्रिमिवर्जितम् । पचेच्छ्रिहस्तिनीपर्णैर्यद्धा पौनर्नदीदलैः ॥ ३७३ ॥
सम्भारमेलपर्यन्तं पाकं कुर्याच्च तत्पुनः । तस्मिन पाके पुन्स्तानि निक्षिपेद्भर्जितान्यपि ॥ ३७४ ॥
भर्जितानि पुनस्तानि वासयित्वाथ वेष्टयेत् । स्थापयेत्पूर्वत्तानि दापयेत्सूदकोविदाः ॥ ३७५ ॥
लघु स्वादुत्तरं रम्यं वातपित्तादिनाशनम् ॥ ३७६ ॥
P. 60-61 of Pākdarpaṇa of Nala by Dr. Madhulika
Ingredients
सम्भारमेलपर्यन्तं पाकं कुर्याच्च तत्पुनः । तस्मिन पाके पुन्स्तानि निक्षिपेद्भर्जितान्यपि ॥ ३७४ ॥
भर्जितानि पुनस्तानि वासयित्वाथ वेष्टयेत् । स्थापयेत्पूर्वत्तानि दापयेत्सूदकोविदाः ॥ ३७५ ॥
लघु स्वादुत्तरं रम्यं वातपित्तादिनाशनम् ॥ ३७६ ॥
P. 60-61 of Pākdarpaṇa of Nala by Dr. Madhulika
Ingredients
- जीवन्ती | பாலை கொடி | Cork Swallow-Wort | Leptadenia reticulata
- हस्तिनीपर्णै | velrika | Cucumber leaves | Cucumis sativus
- Punarnava | saaranai keerai
- Ghee
Lesser Known Ingredients
1. जीवन्ती | paalai kodi | Cork Swallow-Wort | Leptadenia reticulata
source: alwaysayurveda |
The leaves are used to neutralize the taste of sugar - Karthikeyan etal
It has 50% alcoholic content as per alwaysayurveda. It is good for eyes and hence this research.
No comments:
Post a Comment